* Halı temizlenirken çırpmamalı, dövülmemeli, güçlü ve elektrikli süpürge ile tercihen her gün temizlenmelidir.
* Halının üzerine konan sert cisim ve eşyalar uzun süre ile aynı yerde bırakılmamalı, belirli aralıklarla halının veya eşyaların yeri değiştirilmelidir.
* Cinsi ne olursa olsun halının yüzeyine 50°C üzerindeki herhangi bir madde temas ettirilmemelidir.(su, çay, ütü vb.)
* Halı temizliği özel halı şampuanı kullanılarak halı yıkama makinesi ile yapılmalıdır. Yanlış kullanılan temizlik maddeleri halıya zarar verdiği gibi renklerinde de farklılıklar ve renk atmalarına sebep olacaktır.
* Halı temizlendikten sonra kısa sürede kurutulmalı asla nemli bırakılmamalıdır. Halı ıslak bırakılırsa küflenmelerden kaynaklı deformeler olabilmektedir.
* Halı uzun süre direkt güneş ışığı altında bırakılmamalıdır.
* Halı, deterjan, sert yüzey temizleyicileri, çamaşır suyu, tuz ruhu gibi kimyasal maddelerden uzak tutulmalıdır. Bu ve benzeri maddeler asla temizlikte kullanılmamalıdır.
* Halının üzerine dökülen sıvı hemen emici bez, kâğıt havlu veya vakumlu süpürge ile halıdan emilmeli ve dökülen maddenin cinsine göre leke çıkarma talimatlarındaki gibi işlem yapılmalıdır.
* Halı üzerinde oluşan lekeler için, halı temizleme firmalarına başvurulmalıdır.
* Halı taşınırken veya muhafaza edilirken kesinlikle katlanmamalıdır. Her zaman sarım yönünde rulo halinde taşınmalı veya muhafaza edilmelidir. Muhafaza yeri rutubetli olmamalıdır.
* Kesik elyafla üretilmiş halılar bir miktar tüy dökülmesi kaçınılmazdır. Düzenli olarak güçlü elektrik süpürgesi ile süpürülen halılarda bu durum çok kısa sürede yok denecek kadar azalacaktır.
* Ağırlık altında kalan halı, çekilerek çıkartılmak istenir ise, overlok ve sırt örgüsünün sökülmesine sebep olur.